SI KACAK & SI CANTIK

April 01, 2011

SAHABAT TERBAIK SAYA.

Kalau korang baca ENTRI INI sure korang ingat aku ada cakap yang kawan aku tak ramai kan? So kali nie aku nak share dengan korang semua sahabat terbaik yang pernah aku ada. Tak ramai pun. Adalah beberapa orang jer. Mereka nie memang kawan susah senang aku. Nak nangis sama dengan mereka pun boleh. Serius, tak tipu.





Nama dia FAZILAH A.K.A ADEQ. Jujurnya aku lupa macam mana perkenalan kami. Maksud aku yang membawa kepada sebuah persahabatan yang erat. Tapi kalau tak silap semua gara-gara assignment ...... (tak ingat jugak). Sem berapa pun aku tak ingat. Tapi masa tue ahli kumpulan aku ada lima AKU, FAZ, JAS, ZUL & PIAN. (pian keTUA-sebab paling tua antara kitorang.haha) Sebenarnya time tue pensyarah suruh pilih group sendiri. Tapi entah kenapa takda orang nak kami. So kira kitorang ala-ala orang yang tak laku la. Makanya, jadilah kami 1 group. Tapi maybe atas dasar nak buktikan yang mereka silap tak pilih kitorang, alhamdulillah kami jadi group terbaik. Setiap assignment dapat pujian. See, next time jangan pilih bulu kaki okay. Sejak tue kami kekal as a one group. Taknak pecah-pecah. Terus sayang giler kat group nie. Cuma untuk projek usahawan (jualan) kami lain group. Tapi kami masih 1 group untuk handle this projek. Dan kami harungi segala susah senang untuk bangunkan perniagaan. Bayangkan kami bersusah payah beli payung, meja, kerusi dLL barangan untuk berniaga bersama. Yang best itulah kenangan berharga yang group lain tak rasa. Mereka hanya berniaga jer. Tapi kami buat semua bersama. Hujan panas kami redah. Paling aku sayang kat dorang sebab sepanjang kami handle projek nie takde pun bertengkar. Cuma berjalan lancar & penuh gelak tawa. Mana nak cari kawan macam nie beb. Sumpah sayang korang sampai mati. Dengan Faz aku masih rapat sampai sekarang. Praktikal pun aku dengan dia. Dia boleh ngam dengan aku. Susah nak cari kawan yang boleh ngam. Kami dengan dia semua aku boleh masuk. Even dengan family dia pun sama. Mak dia baik tau. Masa aku tidur sana mak dia masuk sedap... i like...teringat mak aku. hehe... Banyak kisah suka duka aku dengan dia. Tapi kau harap persahabatan nie sampai akhir hayat aku. Dia adalah kawan terbaik aku pernah ada. Hope untuk selamanya juga. AKU SAYANG KO WEI...=)




NOTE : sebagai tanda penghargaan kepada kawan terbaik, aku akan buat 1 entry untuk seorang..=)







2 comments:

< Layla Talya > said...

Punya lama xupdates Blog... sampai xde masa lak p jejaln kat cni...hikhikhik.... Terkejut seyyyh nampak pic aku ... so excited la baca... senyum2 lg... tiba2 dlm senyum2 tu leleh air mata..xtipu beb ... hehehe ... Memory tu memng best la... xdpt nk ulang lagi ... so sweet .. rindu sngt2 kat ko & dotdotdot aku.... huhuhu.. luv u la... suka...suka..suka... :) thanks

ZaTiE AsHaR said...

haha...ntah...t'tibe t'gerak nk wat entry khas tuk ko..keh2... sbb dh rindu sgt kot...haha...nway thankz for everything beb...^__^