SI KACAK & SI CANTIK

February 28, 2011

~ PEREMPUAN GEDIK DI MAJLIS SUE ~














perosak majlis orang, aku la 2..haha...
eh2..1 lg ape psl pic korg amek gelap2 belaka.
ke aku yg dh gelap??????

February 26, 2011

~ MAJLIS PERTUNANGAN SUE ~


*hantaran dr pihak perempuan*


*Sue and tunang, Rashid*

*baru tunang pic dh lawa mcm nie*



*engaged*

*serius lawa beb*

*nak jgk dorg nie kan*

*geng sekolah & geng HUKM Sue*


*Selamat Bertunang*

February 24, 2011

CERITALUCU



Aku cadangkan korang layan BLOG INI.
Best seh...
Sampai aku terkantoi dgn bos.
Semua gara2 gelak sorang2...haha..




SELAMAT BERHIBUR....^_^


February 23, 2011

~ GAMBAR PENUH KONTROVERSI ~

Haha..tajuk jer dah macam hampeh.
Misti dalam hati korang cakap kan, "perasan giler minah nie, bajet kau artis".
Hihi, xde la sampai macam tue.
Sebenarnye aku nak tunjuk kat korang 1 gambar nie yang mane dh buat ramai orang salah anggap.


.
.
.
.
.
.
.
.



*ini la gambar yang aku maksudkan*



Ramai yang ingat aku tunang. Siap mesej & call bagai la. FB pon ader..haha
Padahal kawan aku, Sue yg tunang.
Aku tumpang ambik berkat jer. haha..
Takpe la, korang doa kan la ye mudah-mudahan aku pulak selepas nie.


Insyaallah, kalau majlis aku semua aku jemput. Termasuk la member blogger.
Kalau korang sudi datang la ye. Tak sudi takpe. Taknak baca blog korang lagi.
Eh2, xde la..main2 jer..hehe..=D


Bukan ape, aku faham perasan kalau orang yg kita kenal tak jemput.
Sebab aku pon pernah rasa. Sedih woo.
Dalam hati "misti dia dh lupa aku" (sambil nyorok bawah katil)


Lagi pun ramai tetamu lebih meriah majlis selain nak tunjuk "kau tengok semua nak dtg majlis aku" Haha...okay, yang tue tipu.
Aku suka kalau kawan2 aku dtg majlis yg aku buat.
Kadang kenduri tahlil family pon aku jemput member2. Haha..


Nampak tak betapa baik nyer aku + ingat kan kwn2 + perasan diri artis nak jemput segala umat manusia.
Baiklah, kata2 di atas lebih kepada mood perasan. Ye aku faham.
Kalau kwn2 rapat aku baca misti nak muntah tahap keluar (sape makan sila stop kejap) cecair hijau. (ok, bole sambung balik).

Takpe aku faham. Jadi sebelum korang alami mabuk yg lebih teruk tahap orang mengandung buat pertama kali aku stop dulu la ye.. Terima kasih sebab membaca. Dah boleh EXIT blog ini sekarang.


Note : Gambar tunang Sue bukan taknak upload tapi tak boleh2..Nanti aku try lagi.





~~ CONTEST KAMI POSE COMEY ~~

Hyep korang....
Wah, lama betol aku tak update blog.
Busy banget la. Rasa macam tak cukup jer buat FEBRUARI nie.
Mana tak nye, banyak cuti kan. So kerja pon byk la yang tertangguh.
So sory la takde entry buat masa nie. Tapi aku try gk buat segala bagai yg korang dh tag.
Sebagai tanda sokongan & penghargaan. ^^,


So, for this time aku akan join "CONTEST KAMI POSE COMEY" yang telah di tag oleh My BFF - ADEQ. Kalau ader sesiapa nk join contest nie boleh la pegi sendiri dkt BLOG INI.



                           *ini adalah banner contest tersebut*






SYARAT-SYARAT CONTEST :
  • korang kenalah follow BLOG INI.  Taknak follow pon takpe. Tapi susahlah bila update tentang contest nie kan. So lebih baik follow. Senang sikit.
  • buat 1 entry tentang contest nie. Jangan lupa ambil banner di atas & letak dalam entry tersebut. Sidebar kan contest di blog anda. Dan link ke BLOG INI.
  • korang mesti hantar gambar kepunyaan korang sendiri. Gambar tersebut mestilah ada ANDA bersama MEMBER-MEMBER ANDA. Pose anda bebas.
  • korang mestilah buat ayat paling simple tentang "kenapa anda join contest nie.." Contoh:::::saya join sebab saya suka-suki jer..
  • tag contest kepada 4 rakan blogger korang ye.
  • mencari seorang pemenang : hadiah berupa handset Apple iphone.


                                  
                                                                      *pic hiasan*




ATAU





RM 100 + TOPUP 50
(kalau menang pilih salah 1 hadiah je okay)






TARIKH TUTUP ADALAH 25 FEB 2011





Dan gambar yang aku nak letak untuk contest nie adalah...........
    .
    .
    .
    .
    .
    .
     taraaaa.......
                                       *pic paling aku suka*
Saya join contest ini sebab nak tengok pose comey orang lain..hihi..


Dan mangsa2 tag aku adalah :
      2. Ayai
      4. Semua yang sedang baca entry ini. haha...jgn mengelat ye..;P
note : aku tak tau nape die jd mcm nie.penat dh tukar. nak nangis bwh meja jp. okay bye. T_T
       
       

February 19, 2011

HUJUNG MINGGU ZATIE ASHAR..

SALAM SABTU KORANG...


Bosan seh, hari nie aku kena kerja. Rasa nk MC pon ader gk pagi tadi. Tapi bila kenangkan kata-kata bos aku "jgn MC kalau tak sakit, nanti betul2 sakit" terus aku batalkan hasrat murni aku tu. Haha..murni la sgt kn.








Okay, itu jer aku nak cakap. Balik nie nak terus siap2 gie Majlis Pertunangan Sue. Nanti aku update gambar je.. Tata korang. Jangan malas2. Aku tak pe..





February 18, 2011

TAG OH TAG....

1. Apakah yang sedang anda lakukan 30 minit lalu?
    - blogwalking dan follow blog yg best.

2. 2 jam yang lalu?
    - lunch dgn semua staff office, big bos belanja makan. =)

3. Minggu lepas?
    - last week hari apa? Isnin? Selasa? atau hari2 lain?????

4. Tiga lagu yang selalu anda dengar berulang kali?
    - Dadali_Disaat aku mencintaimu
    - Shontelle_Impossible
    - Bruno Mars_Just the way you are

5. Binatang yang anda tidak suka?
    - Rahsia. Nanti ada pulak yg kenakan aku. haha.

6. 5 fakta tentang anda?
    - suka shopping.
    - suka jalan2.
    - comel. haha..;P
    - ada kereta sendiri. (myvi)
    - anak sulung.

7. Tahun depan anda mungkin?
    - naik gaji. haha...perasan giler ah.

8. Saya tak reti ..........
    - masak. eh2, salah. malas jer. ;p

9. Saya pandai ..........
    - makan. hisy, sape tak pandai.

10. Kawan saya ..........
      - tak ramai tapi semua bermakna. Nas, Faz, Jas, Ila & lain2.

11. Saya ada ..........
     - hidung, kaki, tangan, mata. Alhamdulillah, cukup sifat.

12. Saya seorang ..........
     - manusia. Anda?

13. Adik saya ..........
     - ader 3 orang. Nak ngurat sila tinggalkan no tepon.

14. Saya tak bosan dengan ..........
     - shopping. oh, ya. Jalan2 pon sama.

15. Bila pertama kali anda jatuh cinta?
     - 3 tahun lalu. haha..kesian aku.

16. Perkara yang selalu orang tak percaya tentang anda?
     - anak sulung. asal wei, caya la.

17. Saya rindu ..........
     - time study kt Melaka dulu. *terus nyanyi lagu Merisik Khabar*

18. Saya tak sabar ..........
     - nak kahwin. hahaha..gatai na..;p

19. Laman yang selalu anda layari?
     - laman rumah.

20. Anda mahu tag?
     - semua member2 Sahabat Blogger (SB) kalau dorg baca. ^_^

: TERIMA KASIH DAUN KELADI :


Hai korang..


Sbnr nyer aku agk excited today. Why.. Sebab baru semalam buat pertama kali aku join segmen abg BEN ASHAARI . Pagi nie bukak2 blog tgk dh ramai yg singgah. Betapa besar jasa & pengaruh abg BEN ASHAARI kan. Pape pon thankz kt beliau yg bg peluang kt aku & my blog.



*cukup macho tak pic nie.haha.*
*pic kredit to FB ABG BEN*



Buat korg yg dh singgah & follow THANK YOU SO MUCH aku ucapkan. Aku pun dh follow blog korg balik. Memang best2 semua nyer. Tapi ader jgk yg tak follow ckp dh follow and mintak aku follow dia. It's okay. Aku follow gk. Tak kisah. Apa pun thankz again ye korang. =)



note : nanti kan next entry pasal blog2 kesayangan aku.

February 17, 2011

SEGMEN KHAS UNTUK BLOGGER BARU : 100 FOLLOWER KE BAWAH

Sory la korg, aku kureng rajin update blog akhir2 nie. Bukan apa, busy la. Ingat tak "SIWON" yang aku cerita kat ENTRI INI ? Ader lagi dia. Entah bila nk habis pon aku tak tau la. Dah la kerja sendiri tak siap, nk kena tlg siap kan kerja org pulak. Tak tlg kena bebel dgn akauntan. Kalau tlg pulak kena bebel dgn bos sbb kerja nak siap. Dah tue mcm mana.

So, sebagai tanda protes kena bebel aku terus tak buat dua2 kerja. Apa yg aku buat sure korg tau. Haha.. ON9 la. Aku blogwalking blog member2 SB. Then jumpa lah segmen khas dr abg Ben Ashaari. Ari tue dia ader buat gk tp aku segan silu nak join. hehe.





Tapi ari nie sebagai melengkapkan (ayat tak boleh blah) hari aku yg bahagia la sgt aku nk join jgk. Tak kira. Just for fun org kata. Lagi pun ni nak masa nk kenal kan blog aku yg amat huduh nie pada blogger lain. Haha, aku sedar sebenar nyer blog huduh. Tapi tak reti nak cantek kan die. Tapi sikit2 aku mntk tunjur ajar dr member SB. Insyaallah la ye. Korg pon boleh join. Tapi dgn syarat follower korg bawah 100 mcm aku.



KLIK SINI untuk join.



Note : Aku tak suka baca blog abg BEN. Sebab tak sempat baca 1 entry dia dh post satu lg. T__T Jeles nyer aku wei. Bilalah aku nk jd mcm dia.. 1hari byk entry boleh post. Tapi dia tak kedekut ilmu. Sebab 2 aku suka baca blog dia. Hehe..jgn marah ye abg BEN. =)



- Lagu Kesukaan Saya -

From the moment I met you I just knew you'd be mine,
You touched my hand and I knew that this was gonna be our time,
I dont ever wanna lose this feeling,
I don't wanna spend a moment apart
.



'Cos you bring out the best in me,
like no-one else can do,
That's why I'm by your side,
that's why I love you.



Everyday that I'm here with you,
I know that it feels right, (so right, so right)
and I've just had to be near you every day and every night, (every night)
And you know that we belong together,
It just had to be you and me.




note : harap korang pon suka...=)

Petua Mencuci Hati..

Diolah oleh pakar motivasi Datuk Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah.

1. Dirikan solat dan banyakkan berdo'a - Ini adalah salah satu kaedah yang sungguh berkesan. Semasa berdo'a turut katakan "Ya Allah! jadikan hatiku bersih"

2. Selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w paling minima 100 X sebelum tidur - Ini merupakan satu pelaburan yang mudah dan murah. Di samping dosa-dosa diampunkan, otak tenang, murah rezeki, orang sayangkan kita dan mencetuskan semua perkara kebaikan.

3. Solat taubat - Selain daripada memohon keampunan, dapat mencuci hati dan menenangkan minda.

4. Membaca Al-Quran - Selain dapat mencuci hati juga menenangkan jiwa, penyembuh, penenang, terapi. Sekurang- kurangnya bacalah "Qulhu-allah" sebanyak 3X.

5. Berma'af-ma'afan sesama kawan setiap hari - Semasa meminta maaf perlu sebutkan.

6. Bisikan kepada diri perkara yang positif - Jangan sesekali mengkritik, kutuk diri sendiri, merendah-rendahkan kebolehan diri sendiri. Katakan lah "Aku sebenarnya (perkara yang elok-elok belaka)

7. Program minda / cuci minda - Paling baik pada waktu malam sebelum tidur, senyum, pejam mata, katakan di dalam hati "Ya, Allah cuci otak aku, cuci hatiku, esok aku nak jadi baik, berjaya, ceria, bersemangat, aktif, positif". Menurut kajian saikologi, apa yang disebut sebelum tidur dapat dirakamkan sepanjang tidur sehingga keesokan harinya - CUBALAH!!).

8. Berpuasa - Sekiranya dalam berpuasa terhindar dari melakukan perkara-perkara kejahatan.

9. Cuba ingat tentang mati (Sekiranya hendak melakukan sesuatu kejahatan, tidak sampai hati kerana bimbang akan mati bila-bila masa).

10. Kekalkan wuduk.

11. Bersedekah.

12. Belanja orang makan.

13. Jaga makanan - jangan makan makanan yang subhat.

14. Berkawan dengan ulama.

15. Berkawan dengan orang miskin (menginsafi).

16. Pesan pada orang, jadi baik.

17. Menjaga pacaindera (mata, telinga, mulut...dsb), jangan dengar orang mengumpat.

-aku ambil dr SINI-

February 15, 2011

Teacher Faz & Butterfly..

Tetiba aku takde idea nk buat kata-kata aluan.
So, aku terus kepada tajuk utama.
Al-kisah aku telah di tag oleh kwn baik aku Teacher Faz.
Maka dengan baek hati + muka ikhlas tahap nk mntk kasut aku akan jawab.



nama ape yang org panggil korang

akak = nie nama panggilan dlm family.
zatie = semua org pnggil aku dgn nama nie.
alia = mmber2 BTN kt UPM dulu. Start sbb ader sorg abg fasi pnggil aku dgn nama nie.
izzati alia = sorg jer panggil aku dgn full name aku. Miss Nurul.
member2 blog panggil aku dgn mcm2 nama. hihi.
so, pnggil la ape pon jnji korg bahagia.=)


ape yang korang rase skrg

aku rasa lapar.. boleh tak? haha..;P
 

kamera/fon

nak dua2 boleh tak? aku kn tamak. haha..
ok2, aku pilih fon. sbb fon aku pon ader camera ape.
luv my E72. byk jasa tue..

 

pengisian masa lapang? *so skema*?

shopping..hehe..
klu takde bajet, aku akn jln2..=) 



manual/auto

manual..pndngan aku auto utk org mls..tp aku pilih auto sbb aku mls.
family first...mcm safety first..*tiba2
 

kawan pada pandangan kamu

sy tak buleh hidup tanpa kawan..
walaupun sy tak ramai kwn tp pd sy biar sikit takpe.
Janji mereka semua bermakna.
 


perkara terakhir buat ari nie

hantar kelembai buat rawatan resdung.



benda paling last beli guna RM sendiri hari ni

hari tak kuar duit langsung..caya tak? haha..
mklum lah, tgk jimat..
nk gie langkawi bulan 5 nie..hehe.
 

tempat paling heaven yang korang nk pergi

bilik tidur aku. hisy, mls nk citer betapa heaven nyer.

 
bapak kau ke mak kau?

mak awak..wah tetibe kn bahasa tukar jd awak..haha...
mak la..sbb takde rahsia ngan mama..


lelaki idaman

aku nk yg tinggi. (sbb aku pendek)
aku suka yg happy go perempuan lucky (sbb aku malu..*malu i)
aku suka nk kelakar. (sbb aku selalu gelak sndiri gara2 lwk tak jd)
aku suka laki pandai main alat muzik. (pengaruh citer korea)
kesimpulannye aku suka lelaki yg beza dgn diri aku. Baru best..=)
 

sayang diri sendiri tak?

syg la...kalau tak syg dh lama aku tikam diri sendiri..;P
 

 
last but no least, esok nk buat ape?

besok nk tido puas2..boleh tak..


sila tag..

aku suka bab2 tag org nie..haha...
aku pilih 3 org la ye..eh2 5 la...baru best..hehe


Jadi kepada yg telah di tag selamat menjalankan tugas ye...=)

 

February 14, 2011

Jom Belajar Masak...

Untuk sesiapa yg tak pandai masak macam aku (malas sbnr nyer) korg sila terjah blog nie.Walaupun mybe korg semua dh tau + aku yg ketinggalan zaman tp aku ttp nk kongsi gk..haha..enjoy ye..


Sila klik sini.



note : mak aku selalu bising suh aku masak...sory mama..hehe..;P

February 11, 2011

Tips Bakal Pengapit..

Sila baca tajuk betol2 ye...pengapit...aku ulang "PENGAPIT". Hah, hambek. Terus tulis huruf besar.  Tak nmpk jgk mybe korg patot buat sesuatu kt mata korg ye..=P

Disebabkan sepupu aku, Anis mintak aku jd pengapit dia utk majlis bulan 3 nie so aku pon dgn giat mntk tlg incik google bantu aku apa yg patot. Yela, majlis org kan. Misti nk buat yg terbaik. Kang rosak pulak majlis dia. Lagi pun dh jd prinsip aku bila org bg tanggungjawab tak kira besar @ kecik aku akan try buat yg terbaik. Selain utk diri sendiri biarlah org yg memberi amanat 2 puas hati kan.

Semua tips nie aku dpt dr incik google. Kesahihan nyer tak dapat aku pasti kan sbb aku belum try lg. hehe. Tapi after aku dpt pengalaman 2 nanti aku share & tmbh pe yg patot kat korang ye. So meh tgk antara tips-tips nyer :

  1. jgn overshadow pengantin. Mksd nyer melaram biar berpada-pada.
  2. perlu tebalkan muka. Khas untuk yg tak biase jadi perhatian. Sebab kamera sentiase menghala ke arah kite (sebenarnye kamera menghala ke pengantin, tapi sbb kite kat sebelah dia, maka terperasan mcm kamera tu focus kat kite la..) Oleh itu jangan la perasan yer… tebalkanlah muka.. harus diingat tetamu2 yg dtg tu pun tengok pengantin, bukan tengok kamu (walaupun mungkin ada juga mata2 nakal yg mengusha pengapit. Tapi abaikan sajer)
  3. jangan posing over-over. Harus ingatkan diri bahawa kamera focus pada pengantin, bukan pengapit. Kecuali memang kamu suruh kwn2 snap gmbr kamu.
  4. harus tebalkan telinga & sediakan jawapan untuk soalan seperti “kau biler lagi?”.
  5. perlu sedia menjadi waiter/waitress. Kadang-kadang ini juga menjadi bidang tugas pengapit. Terutama bila caterer tidak offer khidmat menyendukkan makanan pengantin ke dlm pinggan.
  6. pengapit pengantin perempuan wajib sentiasa pegang tisu ikut pengantin ke mana sahaja pengantin pergi. Ini adalah disebabkan mekap yg mungkin mencair kerana cuaca yg panas, ataupun jika pengantin menangis ketika ibubapanya merenjis. Kita harus make sure pengantin tu sentiasa cantik sepanjang majlisnya.
  7. Pastikan pakaian pengantin terletak elok. Selalunya ini untuk pengantin perempuan. Contohnye kalau layah (veil) tersenget ke sbb peluk2 family, atau kain terangkat sikit ke mase duduk (tak cantik dlm gmbr). Pandai2 lah nak touch up bagi nampak cantik yer.
  8. Kipas dan payungkan pengantin dan bukan nyer diri kamu! Kesian pengantin tu.. kalau panas, abis cair mekap dia.
  9. bantu dalam setiap aspek. Disebabkan anda yang paling dekat dgn pengapit, maka banyak perkara yg kadangkala anda yg harus setelkan. Contohnye, kalau ada org nak merenjis yg xtahu cmne nak merenjis, anda lah yg kene explain apa nak buat (tu kalau xde makcik2 yg nak explain la). Tak pun, kalau pengantin tak sure psl sumthing, nak kene tnye makcik2, anda lah yg harus pegi cari makcik2 tu utk bertanye.. dan macam2 hal lagi yg seangkatan dengannye lah..
  10. Anda juga harus menjadi clown atau penenang. Sbb time nak kawin ni selalunye situasi tegang sbb pressure. So it is your duty untuk menghiburkan dan menenangkan pengantin (Sekirenye beliau sedih kerana terpakse kawin dgn pilihan keluarga ke hape ~hoh?) pepandailah buat lawak atau beri motivasi ye.. yg penting, kurangkan stress pengantin.


Itulah sedikit sebanyak yg aku dpt. Memang membantu tips2 yg dia bg. So korang pon boleh lah guna tips nie kalau2 jd pengapit. Pada yg pernah jd pengapit tambah2 la apa yg patot. Buat pengetahuan bersama.



note : mentang2 sibuk cuti sibuk download movie. hehe..




kredit to : Penulis 


             

APA PATUT AKU BUAT...

Maaf ye..tajuk atas takde kena mengena langsung.
Sebenar nyer nak buat entry lain.
Yang konon panjang menjela a.k.a luahan perasan perasaan.
Tapi bos memang selalu membantutkan usaha murni aku.
Terus save kt draft, konon tak nak lupa. (padahal mmg akan lupa)

Today auditor dtg utk buat ape yg patot.
Tapi yang tak patot nyer byk pulak soalan dorg tanya aku.
Nasib yg tanya lelaki. haha... (sah gatal)
Walaupun dia Cina tp dia sangat hensem okay.
Ala2 Siwon Super Junior gitu.









*kau ckp skrg hensem tak hensem*
*i lap kt baju u siwon* 












Terus aku sedia berkhidmat bakti. (walaupun tak ikhlas)
Ok2, entry perlu pendek utk buktikan aku betol2 busy.
Tapi aku mmg busy uols.
Entry sependek ini aku ambil masa yang lama. T__T
Baeklah, aku pergi dulu.
Kena siapkan apa yg patot sebelum "SIWON" pulang dr lunch.
Korang tgk, dorg lunch tapi aku....sob3..


Tatatititutu korang...



note : Nak gie Pameran Pengantin tak weekend nie kat SACC??

February 10, 2011

"Nak Join Bloglist Krole Boleh?"

Al-kisah nyer aku telah di tag oleh Cik Aq Islam untuk join BLOGLIST KROLE ini. So, aku pon dengan besar hati nak join jgk. Sebab aku suka. hehe... Korang pon join la jgk ye. Tak menang takpe.. Yang penting kita enjoy..hihi... =)
*ini banner rasmi nyer ye*
Syarat-syarat :
1.Sila buat entri berkenaan kontest ini dan dalam entri itu haruslah diletakkan link entri ini.
2.Entri mestilah bertajuk "Nak Join Bloglist Krole Boleh?"
3.Copy banner diatas sebagai banner rasmi kontest ini.
4.Tarikh tutup adalah pada 11/02/2011 (jumaat)
5.tag seorang member(bagi membolehkan kontest ini diketahui ramai)
6.bila dah setel semua,tinggalkan url(link) korang kat ruangan komen
entry ini.


Kalau nak join korang boleh pergi blog Tuan Tanah Krole untuk maklumat yang lebih lanjut.
Jadi sebagai melengkapkan syarat ke 5 aku nk tag kau monet. haha...sila la join ye..Yang lain pon boleh join. Amat dialu2 kan..
note : good luck semua...=)

aku dh terror sikit...hehe

wah...tajuk tak m'agak kn..haha..
tp aku suka sbb byk dh yg aku blaja..
sekali lg thankz kt SB...
even dorg bkn knl aku pon tp sudi tlg..
terus terharu tahap nk bwk dorg dlm mimpi mlm nie..haha..

tp entry kali nie aku nk ucap thankz kt sorg wanita nie sbb die yg byk bantu.
thankz Cik Rose sebab byk tlg. kalau korg jd cikgu aku misti nangis.
sepatah haram aku tak reti. semua nk tanye.
Tapi dia sabar jer layan aku. thankz again kt beliau..


note : Dia baca blog aku tak? haha..;P


Sahabat Blogger..

Assalamualaikum.. hyep korg..




Semenjak dua menjak nie aku terjebak plak dgn SB (sahabat blogger) yg aktif kt FB (pesbuk).



And aku amat sarankan kt korang utk join benda alah nie. Sbb mmg best. Byk yg aku dpt & belajar lps aku join SB. Juz yg tak best dorg nie cpt sgt update post. Tak terkejar aku. Walaupun aku dh guna jet yg paling berkuasa kt alam semesta (ader ke mslh nyer) tp ttp x terkejar. Tak tahu la dorg pakai ilmu aku. hehe. Tp best tau. Korg tanye jer ape pon sure ramai yg beri maklum balas. Salah satu nyer mcm yg kt atas 2 (print screen). Serius aku mmg tak reti buat benda 2. Korang jgn gelak pulak. Sah2 aku dh bg tau awl2 yg aku mmg buta IT kn. hehe..(malu).



So, setelah berfikir pnjg & memegang kata2 keramat "malu bertanya sesat jalan" aku buat keputusan utk tanye kt SB. And akhir nyer, xde sorg pon gelak kan aku sbb tanye. Malah dorg suka, mcm
يسٓ سليمان . Hehe, suka mak uols. Thankz sgt2 kt dorg yg tlg. Antara nyer Kawaii Eiffel ,Taufiq Helios , Haneul Ishika , Azureen Yazid , Siti Khadijah & M Aimman Sarjan Adzmi . Yang tak tau mcm aku pon ader, Lockermonth Arereef . And kitorg dh tau pon buat. hehe.. Semua nie name2 dorg dkt fb ye. (Maaf la x reti tak link kn blog dorg mcm org lain. kalau tau sila ajar ye).



So, aku nk amek kesempatan nie nk ckp thankz kt dorg semua. Serius aku hargai sgt. Kalau korg baca blog aku nie sila la ajar ape yg patot ye..tq again..=)




note : byk lg nk kena belajar nie..^_^