SI KACAK & SI CANTIK

November 09, 2011

Hotel/Homestay Di Machang

Salam & Hai


Lama tak menulis panjang lebar. Memandangkan system slow & mood nak buat kerja pon slow maka aku buat keputusan (sesuka hati je kan ;p) untuk update blog. Untuk pengetahuan, next week aku akan ke Machang, Kelantan hantar adik aku SYIRO daftar masuk ke UITM Kelantan bagi semesta 2. Congrats kepada beliau sbb dapat keputusan sgt cemerlang. T__T


Okay la, memandangkan kali nie kitorg nak angkut 1 family + 1 bakal family (tunang aku..hehe) so kena cari tempat penginapan yang besar & paling penting atas tanah. Sebab ayah tak berapa sihat & susah nak turun naik tangga. Maka tempat biasa penginapan kami bila ke sana iaitu HOTEL AZRA (betul-betul depan UITM Machang) telah di tolak awal-awal. haha.. kejam. So aku gigih la cari homestay area Machang kat Mr. Google. Agak susah jugak nak jumpa. Kalau ada pon takde gambar. Kalau boleh mesti la nak tgk gambar kan. Akhirnya dengan bantuan tunang tersayang (thank you b! ^__^) dapat jugak yang di idam kan.


Pilihan kitorg adalah --------> Miza Guesthouse & Homestay Machang.






Tak dapat nak review lagi pasal belum pergi kan. Insyaallah balik nanti aku share tentang tempat nie ye.




Homestay nie ada 3 bilik tidur yg mana setiap 1 ada bilik air. Ruang tamu pun luas. Ada TV, peti ais, iron man & masak air.



 

Kalau nak sewa bilik jer harga 1 malam RM50. Tapi untuk bilik ke 3 (pic di bawah) harga dia RM70 1 malam. Sebab bilik tu boleh muatkan 6 orang dalam 1 masa. Okay la kan.



Tapi if sewa 1 rumah harga nya adalah RM150 untuk bawah 10 orang. kalau ramai lebih la sikit harga dia.

Homestay nie beralamat C101 Jalan Tanah Merah 18500 Machang, Kelantan.

Korang boleh call terus pemilik dia untuk tau lebih lanjut. Hubungi talian nie 09-975 2573 atau 013-9508994 cakap terus dengan Che Gu Mat dan Che Gu Wan Zainab. Mereka nie bekas guru.

Atau pun kalau rasa nak tau lagi tapi malas call tengok blog nie --> Miza Guesthouse & Homestay Machang.

Kalau kat facebook pulak search nama Miza Inap Desa Homestay Machang.


Harap dapat bantu korang ye. Sekian. ;)



note : hati & minda dah sampai kat kelantan. ;p

LAGU BEST ~~~!!!

Christina Perri ~ Jar Of Hearts






I know I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore?
You lost the love I loved the most

I learned to live, half-alive
And now you want me one more time

And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
 Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

I hear you're asking all around
 If I am anywhere to be found
I have grown too strong
To ever fall back in your arms

I've learned to live, half-alive
Now you want me one more time

Who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

Dear, it took so long
Just to feel alright
Remember how to put back
The light in my eyes

I wish I had missed
The first time that we kissed
'Cause you broke all your promises
 And now you're back you don't get to get me back

Who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are?
 Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
 Don't come back at all

Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?

November 08, 2011

Senyum Tak Perlu Kata Apa-Apa ~!













note : takde idea nak update blog maka ini jadi nye.. hehe..





kredit picture : Mr. Google

November 05, 2011

Adele - Someone Like You





I heard that you’re settled down
That you found a girl and you’re married now
I heard that your dreams came true
Guess she gave you things I didn’t give to you


Old friend, why are you so shy?
It ain’t like you to hold back or hide from the lie

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn’t stay away, I couldn’t fight it
I hoped you’d see my face & that you’d be reminded
That for me, it isn’t over
Nevermind, I’ll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don’t forget me, I beg, I remember you said
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead, yeah

You’d know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised in a summery haze
Bound by the surprise of our glory days
I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn’t stay away, I couldn’t fight it
I hoped you’d see my face & that you’d be reminded
That for me, it isn’t over yet

Nevermind, I’ll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don’t forget me, I beg, I remember you said
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead", yay
Nothing compares, no worries or cares
Regret’s and mistakes they’re memories made
Who would have known how bittersweet this would taste?

Nevermind, I’ll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don’t forget me, I beg, I remembered you said
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"
Nevermind, I’ll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don’t forget me, I beg, I remembered you said
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead, yeah





October 31, 2011

WEDDING!

ASSALAMUALAIKUM & HAI SEMUA.



Aku tau memang dah lama sangat tak update blog. Sampai 1 tahap aku rasa aku patut delete jer blog nie. haha. Kesian. Terbiar & tak terjaga. Kalau rumah sendiri dah usang agak nya. Bersepah & penuh sampah sarap. Baru sekarang sempat balik "RUMAH" dah kemas semula. Tapi tak kemas mana pun. 



Sebagai tanda maaf meh layan picture punca kemalasan update blog. ;)



picture blog Dina Halim. ;)



kredit : google.com


deco khemah. or maybe dewan? simple. i like. ;)


oh, paling suka yg nie. kerusi, lighting & semua. love ;)


oh, suasana sgt romantik. sesuai untuk majlis nikah.. ;)


pelamin. ;)


canopy ;)



kalau tema nie sesuai tak?? ;)






Rasanya mesti tau kan. Doakan yang terbaik. Insyaallah. Jangan tanya tarikh sebab belum ada. Boleh tak nak cakap macam tu? haha. Impian memang besar bila cakap tentang perihal yang 1 nie. Insyaallah aku akan cuba sehabis baik untuk buat yg terbaik. Bajet adalah perkara yang utama aku tumpu. Doa yang baik2 untuk aku ye. Amin. ;)



aku memang suka baca blog B2B & tak kisah habiskan masa baca blog mereka. Sebab dorg sgt kreatif & banyak idea yg mereka share. Tak kedekut ilmu langsung. Jadi if korg pernah nampak picture di blog ini kat tempat lain, ye memang aku curik dari blog mereka. hehe.. sebab sangat cantik. If ada antara blogger yang rasa aku curik picture dia bg tau ye. nak kredit name uols. Sebab kadang save lupa nak letak name sekali. Sorry again. My bad. 




nota : Ahad lepas pergi Pameran Pengantin dekat SACC. Best. Puas hati sangat. ;)






kredit picture: google.com
                  : Renee Meow 
                  : blog B2B (maaf lupa link-my bad) 

October 01, 2011

HELLO OCTOBER!

ASSALAMUALAIKUM & HAI KESAYANGAN SEMUA.


Tengok tu.. kesayangan nak bold kan. haha..;p rindu kat kesayangan semua. lagi-lagi SI EJA yang paling rajin comment tiap entry aku. haha.. thank you sayang. nanti akak belanja AYAM PENYET ek..;p


Today rasa nak update sebab my tunang asyik bising dah lama tak update blog. Yela b, nak update la nie. Tapi pendek je.. haha..


Ramai tanya kenapa aku boleh on9 time kerja. Jawapan aku senang jer. Kena pandai manage time la kan. Lagi pun bukan on9 24jam kan. Nak tunggu dorg reply pon take time. So sementara tunggu buat la kerja. Janganlah kau tunggu dia balas tak buat kerja. Memang sengal nama nyer.. haha ;p


Maybe aku pon bernasib baik dapat bos yang tak kisah on9. Janji kau pandai bahagikan masa & kerja siap. Macam aku kerja aku semua guna system & memang mengadap pc jer. So, on9 sambil kerja bukan masalah. Mula-mula kerja dulu aku memang tak reti nak bahagi masa sangat. Dah lama-lama senang jer. Semua kerja aku dah ada dalam system. Just aku kena selalu update. okay, Tiap hari aku update, sebab senang. Bila bos nak aku terus jer print dari system. Simple kan.


Just akhir bulan aku agak busy sikit. Kalau on9 pon lambat la aku reply kan. Sebab time tu kena buat gaji & cheque untuk supplier. 2 jela.. Lain-lain insyaallah aku okay jer. Just blog aku tak boleh update time kerja. Sebab take time kan. Fb & twitter just reply, so takde masalah.


hah, tu jela aku nak cakap. Lain-lain tunggu free la ye. Selamat bekerja buat aku. haha..=D



NOTE : baru perasan tajuk takde kena-mengena lagi ==,

September 24, 2011

MOGA CEPAT SEMBUH!



Now tunang aku masuk wad akibat denggi. Harap dia cepat sembuh. 









MOOD : bersiap ke hospital! =)

September 15, 2011

I Want To Spend My Lifetime Loving You

Moon so bright, night so fine
Keep your heart here with mine
Life's a dream we are dreaming

Race the moon, catch the wind
Ride the night to the end
Seize the day, stand up for the light

I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
Heroes rise, heroes fall
Rise again, win it all
In your heart, can't you feel the glory?

Through our joy, through our pain
We can move worlds again
Take my hand, dance with me

I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I will want nothing else to see me through
If I could spend my lifetime loving you
Though we know we will never come again
When there is love, life begins
Over and over again

Save the night, save the day
Save your love, come what may
Love is worth everything we pay

I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I want to spend my lifetime loving you

If that is all in life I ever do
I will want nothing else to see me through
If I can spend my life time loving you






nota : lagu untuk tunang tersayang! =)

September 09, 2011

1st SYAWAL



=)

SYAWAL YANG TAK RAYA SANGAT!

Salam & Hai.


Tadi tweet nak ambil mood update blog. Tapi mood nie degil pulak. Lambat dia sampai. Malas nak tunggu aku update jugak la. haha..;p


Syawal tahun ini tak berapa nak raya sangat la. Pasal baju pun takda. So mood beraya sakan 0. Nasib mood beraya ke rumah orang masih ada. Mau tak, tiap rumah aku pergi misti aku makan. Bukan kuih okay, tapi makanan wajib hari raya. Gile tak gemuk kau. Puasa sebulan turun 3kg. Raya 2 hari naik 5kg. Macam mana? Haram rosak diet aku raya nie. Tapi pelik jugak bila member yang datang beraya kat rumah cakap aku kurus. Dalam hati terus salahkan penimbang. Aku kurus lagi la wei... hahahaha..



Aktiviti raya tahun ini padat jugak la. Tapi lagi padat dengan aktiviti makan-makan. haha. Tapi sory, gambar tak upload. Ada sebenarnya, tapi giler berat la. Aku rasa aku lagi ringan kot. haha.. Okay, mood raya aku = mood perasan. So abaikan jer. =D


1st Syawal : raya rumah sendiri dulu. dalam t/hari raya rumah wan yang paling jauh. Depan rumah kot. Jauh tue. haha.. Then beraya rumah makcik-makcik kat Klang. 2 rumah jer.. tapi lamanya tak payah cakap la. Biasalah mak aku, dah jumpa adik beradik kan. Borak kalau boleh sampai nak tidur sanalah.


2nd Syawal : aku balik Banting. Kampung belah mak aku. Sampai petang, then makcik-pakcik aku beraya rumah. Malam kitorg pergi Andalas. Rumah pakcik aku. 1 hari nie beraya dengan adik beradik mak aku + cousin aku. Kecoh habis la.


Hari ke 3 kitorang dok rumah jer. Pasal pagi lagi dah der orang datang. Ramai kot. Time 2 rasa macam nak mintak tangan lebih a.k.a bibik. haha.. tak larat kot masing-masing nak buat kerja.


Hari ke 4 aku beraya dengan member sekolah rendah. Pergi rumah cikgu2. Padahal rumah diorang pun aku tak pergi lagi. haha.. Nanti kena ajak MONET.


Raya ke 5 (Sabtu) : hari paling sebel aku rasa. Jangan tanya sebel 2 apa. Aku pon tak tau. Adik aku, adam selalu cakap macam 2.. aku ikut jer. ;p Pagi-pagi nak hantar adik aku si SYIROS shopping kat jusco. Masa 2 aku rasa mata aku sakit kot. T/hari paling makan pizza + sup + meatball ape ntah. Melantak tak mengangak. Rasa muka pedih kot. Tunjuk kat mak aku, mama kata alahan kot. Malam lagi la. Aku rasa kalau bagi bantal memang lelap terus sampai minggu depan. Malam pulak kena hantar si syiros balik Kelantan. Lagi la. paling tak boleh bla bus lambat. Adeh, muka aku dah pedih nie. Mata sakit jangan cakap. Tapi aku tahan jugak. Sampai 10.30 aku memang dah tak larat giler. So, kitorang pun balik. Adik aku tunggu dgn member dia. Last2 pukul 12.00t/malam baru diorang naik bus. Bus 8.30mlm jadi bus 12.00 t/mlm. Perghhh! Tabah giler r tunggu bus.


Syawal ke 6 : ehem, malu nak cakap. haha.. mengade. Tunang aku datang dengan family dia. Best! =)


Syawal ke 7 a.k.a ISNIN : first day keje tapi aku MC. hahaha.. semua gara-gara alahan. tak pernah-pernah aku alergik dengan seafood, tetibe pulak tahun nie kena. dah kena puasa makan. Seafood tak boleh, kacang tak boleh. Tapi aku kadang makan jer. haha.. Boleh MC banyak-banyak. haha..;p


okay, dah nak habis lunch time. I tak makan lagi nie uols.. Lapar mak. hihi.. Selamat Menjamu Selera.. daaa




nota : besok raya rumah tunang pulak.. =)





August 25, 2011

LAGU RAYA TERCINTA!

Siti Nurhaliza - Air Mata Syawal


*kredit : google*



Sayu... hati ini makin sayup,
Rindu... terkenangkan desa permai,
Wajah ayah bonda bermain di mata,
Mengajak ku pulang ke desa,
Di hari bahagia hari raya.


Lama kutunggu,
Bertemu di pagi mulia,
Namun tidak kesampaian,
Airmata jatuh berlinangan.


Kuingin berulang manisnya bersama,
Menyambut hari bahgia,
Jarak memisahkan rindu pertemuan,
Bilakah hasrat jadi nyata.


Duhai ayah bonda ampunkan anakanda,
Tak dapat beraya bersama,
Jauh dari mata dekat dalam jiwa,
Teguh kasihku tidak berubah.



NOTA : dengar lagu nie misti feeling2 nak nangis. haha!

August 24, 2011

MY ENGAGEMENT DAY

SALAM & HAI.



Macam biasa, aku nk post entry yang dah lama terperap dalam draft. Jom layan gambar. Harap masih belum basi. =)


*selesai sarung cincin. Time nie tangan demuk. Cincin muat. Skrg dah longgar.*



*MIL sarung cincin..hihi. Malu. *_*



*yg sebelah 2 bahulu. Tapi kak Mai ingat baju nikah*



*me & tunang*
*my family & FIL*

*with my cousin. Dorang best!*



* my beloved friends. thankz for coming!*

*cousin lagi & lagi*

*keluarga besar saya*



Banyak lagi gambar, tapi tunggu my cousin bagi. Oh, ya. Gambar yang cun di atas ihsan (ihsan okay.haha) dari beliau. Boleh tengok blog dia DuniaGrafikSaya untuk terjah picture yang lagi cun melecun. Nak suruh dia ambil gambar untuk wedding korang ke ape insyaallah boleh. (pandai-pandai je aku. haha). Contact jer beliau. Kat facebook pon boleh. Search jer NurtaQwa Othman. Korang sebut jer nama aku. Insyaallah tak dapat diskaun. hahaha...;p



NOTA : dah sebulan  jadi tunang orang. Alhamdulillah makin bahagia & ceria. Doakan yang terbaik buat kami. =)




August 23, 2011

MOOD RAYA!

SALAM & HAI.



Macam mana puasa? okay? Haha.. dah nak raya baru nak tanya kan. Hope semua okay. Tahun nie mood nak raya takde la excited sangat. Agaknya sebab dah tua kot. Tua ke? haha... This year aku lebih banyak bagi mama duit untuk persiapan hari raya. Sedar-sedar barang sendiri tak beli raya. Meh aku share persiapan raya setakat hari nie.



BAJU RAYA : belum beli, maybe tak beli. Pakai baju tunang jer.. haha..
KASUT & HANDBAG RAYA : pon same. tak beli. Malas. bole tak?
TUDUNG & PIN TUDUNG RAYA : tunang tersayang beli kan.. hihi.. suka-suka.. tp baju takde. macam mane???
KUIH RAYA : baru buat 1. biskut coklat chips. aku buat mama bakar. Pasal aku bakar hari tue terhangus.. haha.. belum tau bajet lagi. today buat semperit pulak.
DUIT RAYA : dah bagi mama suruh tukar.. tak banyak, tapi cukup la, buat syarat..
LANGSIR RAYA : dah beli dengan mama Sabtu lepas. Baik mama, pilih yang murah. haha.
KERETA : tak servis lagi cik vyvy kesayangan aku tu. Cian dia dah calar balar.. :'(
BAJET UNTUK ADIK2 : dah bagi siap-siap kat dorang. kecuali si SYIROS. Tunggu di balik sini baru kasi.


Ada pape yang tertinggal ke? So, nampak tak. Sendiri tak beli pape pon. Sebab sedar diri dah tua kot. haha.. Tak rasa nak membazir & beli semua baru. Sejak-sejak dah tunang semua simple jer. Sebab tunang pon takde baju raya. haha.. Kalau macam nie lepas kahwin untung la tunang. Aku tak beli pape. haha..


Lagi 1 alhamdulillah, syukur sangat this year dapat bonus agak banyak. So boleh kata dapat hulur kat family. Tak banyak tapi okay la. Kongsi baru berkat kan..=) Siap cakap kat mama, tiap kali hulur duit kat mama misti suruh mama doakan tahun depan dapat bonus lagi banyak.. haha.. kejam giler kan. ;p



NOTA : Salam Ramadhan (cakap sekarang walaupon dah lambat) & Salam Lebaran (takot tak update blog sampai raya.hihi)





August 22, 2011

HOLIDAY!

SALAM & HAI.


Tetibe today ada free sikit. So, aku nak share sikit pasal today aku ke Langkawi yang dah berkurun tu. haha.. tau-tau, memang dah lambat giler tapi tak kisah. nak update gk.. Malas nak citer panjang meh layan gambar.



*1st day. @ Subang Skypark. *


Sebelum naik flight kitorang sempat makan dulu. Then dalam flight pon melantak lagi. haha..


* sebelum naik flight. Sempat lagi kan*


*selamat sampai Langkawi*


Okay, nie first time aku naik flight. Thankz kat makcik tunang yang bagi tiket free. haha.. kalau tak entah bila aku nak naik flight. Pengalaman pertama memang teruja + takut. Teruja sebab tengok pemandangan bawah. Hijau + cantek sangat. Kagum. Takut sebab macam2 aku pikir. kalau terhempas macam mane? kalau mabuk macam mana? haha.. si tunang siap gelak tengok muka pucat aku. Tapi aku cover la kan. Buat-buat takde ape. Padahal.. haha...;p (okay, now dah kantoi. Tunang dah baca blog. Misti kena bahan nie. kui2)



*sampai jer terus cari kereta then pergi Langkawi Geopark*


*me & tunang*


*hari ke-2. @ jetty. tunggu bot*


Untuk hari kedua, aktiviti lebih kat laut & pantai (island hopping). Tak mahal pon. And yang penting sangat best okay. Maybe next time kena try ke Pulau Payar pulak. Memang tak cukup rasa kalau bercuti 3 hari ke Langkawi. Next time nak pergi 1 week plak. hihi.. =)



*aktiviti last di laut, mandi!*


*balik jer terus siap2 pergi ronda-ronda*


*@ kediaman Mahsuri with bakal akak ipar. hihi*


*me, kak iza & ucu*


Last day kitorang gerak awal. Sebab tiket flight t/hari. Lagi pun petang sampai malam sabtu kitorang dah shopping apa yang patot. Malam tu jugak dah siap2 kemas apa yang patot. Bangun pagi jer terus mandi & siap-siap nak balik. Tapi sempat jugak breakfast @ Pantai Cenang. Ada 1 kedai nasi lemak dia memang super duper best. Pagi sebelum pergi Island Hopping kitorang makan kat situ jugak. tu yang sebelum balik nak makan situ lagi. Takut mengidam dah balik kang. Kedai dia kecik jer, tapi macam-macam menu ada. Kitorang ingat just ada nasi lemak & roti canai. Tapi serius best!


*last day. @ Airport Langkawi. Nak balik dah*


*bye Langkawi. Hello Subang. =) *




For me, Langkawi adalah salah satu tempat percutian paling terbaik aku pernah pergi. Tak pernah jemu. If korang ajak aku berjuta kali pon insyaallah aku tak bosan. =)




Nota : Next trip insyaallah ke Pulau Pangkor after raya. Gigih nie simpan duit bonus. haha...;p




August 19, 2011

Miss My Blog!

Salam Semua.



10minit lepas blogwalking blog orang termasuk adik aku, SYIROS . Pastu terpandang ini.



Pergh2.. last entry 1 bulan lepas.. haha.. Nampak tak betapa malas nyer aku. Eceh, tak malas sebenarnya, takde masa jer. Sekarang kat office makin busy, takde masa. Dulu boleh jugak curik tulang update blog @ bukak facebook. (kantoi) Now susah sikit. Busy sangat. Kat rumah malas nak berebut dengan adik pakai laptop. Maka terhasil kes sedemikian. haha.. Sory my dear blog & pembaca!


Banyak perkara nak share tapi tak tercerita. So, aku share secara rawak nyer. Nak story satu-satu tak tau bila lagi. Malas dah nak janji. Dosa tak tunaikan. hihi..

  1. aku dah tunang dengan MR. FH pada 17 Julai lalu. Alhamdulillah, berjalan lancar & ramai yang murah hati sponsor. Thanks a lot.
  2. my senior merangkap abang aku di KYM meninggal dunia 01.08.2011. Al-Fatihah buat arwah.
  3. yang lain-lain tak ingat dah.. hahaa... bole tak? 

okay, kalau tengok yang first pon korang dah boleh tau kan betapa busy nyer aku. Salah satu sebab jugak tak update blog. Sebelum & selepas bertunang mood malas melampau-lampau. Tambah lagi dengan busy kerja & lain-lain hal. Memang selamat jalan blog. 

Tapi insyaallah lepas nie kena rajin update blog. Nak share story persiapan kahwin pulak. Takot mak! haha.

Okay, sampai berjumpa lagi di next entry. Jangan tanya bila. Faham-faham sudah. haha.. 
Sekian.



July 05, 2011

HIMPUNAN LAGU PENGANTIN VERSI TRADISIONAL.


Ahmad Daud feat Rafeah Buang - Sudah Kahwin Ke Belum
Ahmad Daud feat Zaleha Hamid - Menunggu Nasi Minyak
Ahmad Jais - Joget Mak Andam
Ahmad Jais feat Zaleha Hamid - Kenek-keneklah Udang
Ameng - Bersanding Di Awan
Anita Sarawak - Selamat Pengantin Baru
Azharina - Di Hari Persandinganmu
Blues Gang - Oh Mama Saya Mahu Kahwin
Datin Rafaeh Buang - Joget Pengantin Baru
DJ Dave - Pengantin Tiba
Goodman Brothers - Di Hari Persandingan Mu
Hussin Ismail - Selamat Pengantin Baru
Ismail feat Anita - Joget Pak Mat Kahwin Lagi
Ismail feat Anita - Pinang Sireh Pinang
Izam Eye feat Waheeda - Kompang Dipalu
Junainah feat M.Amin - Berapakah Hantarannya
L.Ramlee - Ayahku Kahwin Lagi
Les Sekinchan - Gila-Gila Pengantin
Lestari - Air Mata Di Hari Persandinganmu
M_Daud_Kilau_-_Di_Renjis_Renjis.mp3
M.Daud - Pak Kelepak Pak Pong
M.Ishak - Sebentuk Cincin Permata Berlian
Masnah Ali - Joget Malam Berinai
Masnah Ali - Joget Si Mandi-mandi
Masnah Ali feat R.Ismail - Inang Pengantin
Muhaini Suratman - Kalau Ada Jodoh
P.Ramlee - Gambus Jodoh
P.Ramlee - Madu Tiga
P.Ramlee feat Saloma - Kalau Jodoh Tak Ke Mana
R.Ismail - Direnjis-renjis
R.Ismail - Gunung Payung
R.Ismail - Pengantin Bersanding
R.Ismail - Ucapan Pengantin
Rahimah Rahim - Joget Andam Pengantin
Rampa - Jemputan Kahwin
S.Jibeng - Inai Di Jari
S.M Salim - Apa Dah Jadi (Orkestra)
Saloma - Direnjis-renjis
Saloma - Sekapur Sirih Seulas Pinang
Saloma - Selamat Pengantin Baru
Sanisah Huri - Joget Malam Berinai
Sanisah Huri - Menanti Jodoh
Sanisah Huri - Pengantin Bersanding
Sharifah Aini - Di Malam Persandingan
Suzairhe Marina - Selamat Pengantin Baru
Uji Rashid feat Hail Amir - Menunggu Nasi Minyak
XPDC - Alah Emak Kahwinkan Aku
XPDC - Selamat Pengantin Baru
Zainurin Mohd Don - Ala Emak Kawinkan Aku
Zaleha Hamid - Bunga Rampai
Zaleha Hamid - Gendang Berbunyi
Zaleha Hamid - Selamat Pengantin Baru


harap dapat membantu semua. insyaallah akan share lagu pengantin versi moden.





sumber : SINI



KHAS BUAT BAKAL PENGANTIN.

HAI SEMUA.



Khas untuk bakal pengantin aku sangat mencadangkan korang rujuk blog SIS XORA bagi mendapatkan pelbagai info & rujukan untuk majlis bahagia korang. Serius walaupun aku lambat lagi nak kahwin tapi tiap hari aku akan bukak BLOG INI untuk baca entry terbaru beliau. Sangat membantu. Setiap entry juga buat aku tak sabar untuk baca sehingga ayat terakhir.




pic : kredit to blog sis xora.





Tapi sekarang beliau agak jarang update. Sebab busy dengan kehidupan rumahtangga & menunggu kelahiran cahaya mata. hihi.. Tahniah SIS XORA. Masih hutang banyak entry kan sis.. saya tunggu nie...hihi..;p



Tapi serius, rujuk la BLOG INI. Dari first entry sudah membantu. Ada jugak disertakan blog vendor yang lain. Memang sangat membantu. Malas nak cerita panjang. Sila lihat sendiri.






HAPPY READING.

stresssssssss!!!!!!!!!!!!!!

SALAM & HAI.



Okay, entry pendek lagi. Masih mencuri masa untuk menaip sebuah entry lengkap. Sesuai dengan tajuk, aku just nak bagi tau korang betapa stress nyer aku rasa sekarang.



DAN TAMBAH STRESS BILA MAKIN DEKAT HARI MAKIN BANYAK PULA JERAWAT KAT MUKA. LAGI STRESSSSSSSSSS..... (ke jerawat naik sebab aku stress??)



So, sekarang aku perlu lebih tenang dan paling penting FOKUS. Insyaallah..


Doakan yang terbaik untuk aku ye. Amin..

June 23, 2011

HOLIDAY DI LANGKAWI..

Assalamualaikum & hai semua.






4-6 Jun lepas aku berkesempatan holiday di Langkawi.
Semua atas jasa baik BF. hihi..
Tapi sory lah aku tak sempat lagi nak update di blog.
Sangat busy dengan pelbagai aktiviti.
Insyaallah nanti aku update okay.





Thank you.

June 22, 2011

KAHWIN SALAH, TAK KAHWIN PUN SALAH.

Serius aku pelik dengan sikap kapochi-kapochi di luar yang selalu sibuk nak jaga tepi kain orang lain. Kain sendiri terlondeh tak nampak pulak kan. Kalau kita tak kahwin lagi soalan yang di tanya "Bila nak kahwin?'. Bila kita cakap dah nak kahwin, soalan lain pula kedengaran. "Eh, nak kahwin dah? Duit dah cukup ke?".


*cili mulut kang tau la*



Fine, kalau nak kahwin ikut spesifik manusia hipokrit kat luar sana memang duit takkan cukup sampai bila-bila. Ditambah dengan kos sara hidup yang makin meningkat. (tapi gaji masih di takok lama). Kadang-kadang aku terfikir untuk buat majlis perkahwinan yang tertutup, simple tapi tetap meriah mengikut tahap & kemampuan aku. Maksud nya, aku tak perlu nak ikat perut after kahwin hanya kerana majlis perkahwinan yang dibuat atas kehendak orang lain. Helloooo....ini majlis aku. Aku yang kahwin, bukan kau orang. Simple ke ape ke itu kehendak aku.






Kahwin memang sekali seumur hidup. (insyaallah). Jadi kalau boleh aku taknak kami (aku & bakal suami) hidup dalam keadaan bergaduh seumur hidup gara-gara hutang @ apa saja berkaitan perkahwinan. Jadi kami dah buat keputusan majlis perkahwinan harus simple tetapi meriah. Biarkan kapochi itu semua dengan perangai & kerenah mereka. Penat kang berhenti lah mereka. Yang penting aku tetap dengan cara & keputusan kami. Doakan semua berjalan lancar. 





Usia bukan menjadi ukuran perkahwinan. Tetapi bagaimana cara untuk menghadapi perkahwinan & kehidupan berumahtangga itu yang penting. Anggap saja kapochi itu peminat kita. Sebab mereka tak habis-habis nak tau perkembangan kita kan. haha..;p



*nanti kita macam nie ye b*




Nota:Semua tetap berbalik dengan keizinan dari-NYA. Insyaallah.=)